TY DOLLA $IGN’ın yeni albümü FEATURING TY DOLLA $IGN nasıl olmuş? (Albüm İncelemesi)

Ty Dolla $ign‘ın 3 sene önce yayınlanan Beach House albümünden sonraki ilk solo albümü olan Featuring Ty Dolla $ign, geçtiğimiz hafta yayınlandı. İnanılmaz konuk listesiyle dikkat çeken albümde benim dikkatimi çeken ise Wiz Khalifa’nın yer almamasıydı.

Wiz Khalifa ve Taylor Gang’e yakınlığı ile bilinen Ty Dolla $ign, bu sefer biraz daha solo bir albüm yayınlayıp Taylor Gang’ten de yanlış duymadıysam sadece 1 kez bahsediyor. Albümü kafamda iyice demledikten sonra incelemek istedim. Böylesine bir tracklist uzun zamandır görmemiştik çünkü, incelemeye değer olduğu kanısındayım.

Albüm, Intro ve Status adlı giriş parçalarının ardından Kid Cudi düetli Temptations ile gayet chill başlıyor. Kid Cudi’ye uygun bir ton tercih etmiş Ty Dolla. Kısa bir interlude’un ardından bu kez de Post Malone düetli Spicy şarkısı bizleri karşılıyor. İkilinin bir önceki şarkısı Psycho daha iyiydi bana kalırsa, albümün silik parçalarından olduğu görüşündeyim. Post Malone’un böyle bir sıkıntısı var hatta bence genel olarak. Filmi geriye sarıp düşündüğüm zaman, konuk olduğu şarkılarda kendi albümlerine kıyasla geride kaldığını görüyorum. Big Sean’ın son albümü Detroit 2’de de benzer bir durum vardı Wolves şarkısında. Daha sonra Kanye West, Anderson .Paak ve Thundercat düetli beklentilerimi çok yükselten bir şarkı geliyor. Thundercat her zamanki gibi şarkıya kalite katmış ama Kanye’nin verse’ü yok bu biraz hayal kırıklığı yarattı bende. Anderson .Paak ise alıştığımız şekilde çok iyi. Onun kısmında altyapı da değişip ona uygun bir sound oluşuyor. Şarkının genel olarak beklentimin aşağısında kaldığını ama Anderson .Paak’ın kısmının iyi olduğunu düşünüyorum yani genel olarak. Quavo düetli Freak şarkısını hiç beğenmedim açıkçası. Sevdiğim bir isim olmasına karşın, onun da Ty Dolla $ign’ın da performansı düşüktü o şarkıda. Lil Durk düetli Double R şarkısı, tamamen Rolls-Royce markası için yazılmış bir şarkı. Albümün boş şarkılarından bence o da. Nicki Minaj düetli Expensive parçası gayet iyi, zaten daha önce tekli olarak da yayınlanmıştı. İki isim de iyiydi o şarkıda. Bir başka interlude’un ardından Big Sean düetli Tyrone 2021 şarkısı geliyor. Şarkı o kadar da iyi değil ama Murda Beatz‘in hazırlamış olduğu altyapıyı beğendim. Bir de şöyle bir şey var, bu şarkıya kadar genellikle altyapıda damn james! yer alıyor bu da biraz çeşitliliği öldürmüş bana kalırsa. Bu şarkıdan sonra araya bir telefon konuşması giriyor. Ty Dolla $ign’ın 4-5 yıldır hapiste olan kardeşiyle yaptığı duygusal bir telefon konuşması, It’s Still Free TC ismiyle araya konulmuş. Kişisel ama güzel bir detay.

Ty Dolla $ign ve Post Malone

Buradan itibaren albümün sevdiğim kısımları geliyor, daha çok sevdiğim diyeyim. Roddy Ricch düetli Real Life parçası, lirik anlamında albüm genelinden sıyrılıyor. Bir bakıma mola vermiş gibi oluyorsunuz, iyi geliyor bu da. Albümün geneline aşk ve seks hakim. Real Life gibi sayısı az parçalarda ise sıfırdan buralara gelmek gibi konular var. Orijinal bir konu değil ama en azından biraz farklılık katmış projeye. Zaten lirikler herhalde en çok puan kırdığım alan oldu, fazla sığ. Bu kadar çok şarkı olan bir albümde daha fazla çeşitlilik olabilirmiş konu anlamında. Şarkıları değerlendirmeye devam edersem; Nothing Like Your Exes, yine aşk konuları çevresinde dolanıyor. Buralarda artık sıkmaya başladı beni o nedenle, yoksa şarkı fena değil. Albümün biraz daha chill olmaya başladığı şarkılara geldik. By Yourself mesela bunlardan biri. Jhene Aiko eşlik ediyor Ty Dolla $ign’a. Altyapı da klasik bir Mustard beat’i. Tekli olarak yayınlanan şarkılardan. Kehlani düetli Universe şarkısında çok smooth bir altyapı var, da got that dope‘un elinden çıkan. Şarkıyı taşımış adeta altyapı. Daha sonra Future ve Young Thug düetli Lift Me Up şarkısı geliyor, albümdeki favorilerimden biri.

Kalan şarkılardan en sevdiğim, hatta albümde en sevdiğim şarkı kesinlikle Your Turn oldu. Çok chill bir şarkı. Alta koyulan sesler şarkının sonuna doğru biraz yorabilir kişiden kişiye göre ama ben beğendim baya. Everywhere de mesela çok chill ve Ty Dolla $ign’ın sesinin limitlerini zorladığı bir şarkı olmuş.

Özetle; albüm, başlarda trap’e yaklaşan R&B ile başlayıp daha sonra Ty Dolla $ign’da görmeye alışık olduğumuz gitar esintili chill şarkılara geçiyor. Beach House’de böyle değildi ama bu albümde chill şarkıları daha çok beğendim ben. Çok şarkı olup, hatta çok düet olup konunun çok kısır kalması baya eksi bence. Onun dışında fena albüm olmamış bence.

Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki İçerik

DRAKE, yeni albümünün çıkış tarihini duyurdu: Hem de çok şık bir video ile!

Sonraki İçerik

2020 AMERİKAN MÜZİK ÖDÜLLERİ'nde adaylar belli oldu: THE WEEKND ve RODDY RICCH'in başarısı dikkat çekiyor!

İlgili İçerikler