CONTRA, FIGHT KULÜP 2’de neden TEPKİ’ye gönderme yaptı?

Killa Hakan‘ın liderliğinde 7 kişinin bir araya geldiği Fight Kulüp 2, 23 Ekim’de yayınlandı. Şarkıyı beğenen de beğenmeyen de tonla insan var ancak n’olursa olsun son günlere damga vurduğu yadsınamaz bir gerçek.

Şarkıda, Contra‘nın şöyle bir sözü vardı:

“Nedense pert rapçiler, her klibimi seyirdeler
Sanırım o yüzden edemezler eşofmanımın içindekine değinmeden”

Ve bu sözün Tepki’ye bir gönderme olduğunu birtakım dinleyiciler fark etti. Instagram sayfaları da paylaşınca bu konu sosyal medyada gündem oldu. Peki Contra, bu yazdığıyla neden ve nasıl Tepki’ye gönderme yaptı?

Tepki ile Twitch yayıncısı Jahrein, 2018 yılında bir yayın yapmışlardı. Bu yayında Jahrein’in izleyicilerinden biri Tepki’nin Contra hakkında neler düşündüğünü sordu. Tepki de şunları söyledi:

“Abi hiçbir şey düşünmüyorum Contra ile ilgili. Gerçekten böyle dayanamadığım birkaç tane isim var. Biliyorum onun fanları da çok fenalar. Bundan sonra da bayağı yapışırlar ama hiçbir şey düşünmüyorum abi. Kimse kusura bakmasın, kulağı olan her birey flow’larının nereden geldiğini bilir. Şimdi ben böyle söylediğimde bile ‘Ne alakası var? Onun flow’ları X kişiye benzemiyor’ diyeceksiniz [Eminem’i kastediyor], bu bile belli ediyor kim olduğunu. Ben bu kadar taklit iş sevmiyorum. Bir de bunu hep söylüyorum, yayında da anlatayım. Bir tane klibi var, bana izlettiler. Klibinde elini eşofmanının altına sokuyor, bir tane kızcağız var klipte, eliyle kıyafetinin içinde bazı hareketler yapıyor. Bunu gören normal bir insan, bir hip-hop’çıyla ilgili ne düşünebilir? Ondan sonra tabii ki aileler de bu b*ktan uzak durmaya çalışır, insanlar da buna yanlış bakar. Biraz daha edepli, adaplı, duruş sahibi olmamız gerekirken yaşadığımız rezilliğe bak. Ondan sonra biz kurtarmaya çalışıyoruz bu işi.”

Tepki’nin burada Contra’nın Tehlikeli isimli şarkısının müzik videosu ile ilgili konuştuğu tahmin ediliyor, onu da şöyle bırakalım:

Bu sözlerin üzerinden 2 yıldan uzun bir süre geçmişti ve Contra’nın başta koyduğumuz lirikleriyle tekrardan gündeme geldi. Tepki de bu konuda yeni bir açıklama yaptı Instagram story’sinden. Orada söyledikleri de şu şekilde:

“Millet selamlar. Öncelikle Fight Kulüp 2’yi izledim, çok güzel bir proje olmuş. Bence Türkçe Rap için çok önemli bir proje. Bununla beraber hakkımdaki göndermeyi de duydum. Öncelikle 2,5-3 sene önceki bir konu tekrar açıldıysa, bu ara gayet güzel işler yapmışız demektir. Onun dışında açık söylemek gerekirse o dönemler, bu açıklamayı yaptığım an kendimi çok itici bulduğum anlardan biridir. Ahlaki tarafının hâlâ arkasındayım. Ama bence o zamandan bu zamana zaten kendisi de çok güzel işler yaptı ve gerçekten bu kültür için önemli şeyler yaptı. Ben herkese ‘barış’ diyorum. Kendinize iyi bakın.”

Tepki, saygı çerçevesi içinde ılımlı bir açıklama yaptı yani konu hakkında. Sosyal medyada gördüğüm kadarıyla Contra fanları bile beğenmiş bu açıklamayı.

Kısaca mevzu böyleydi. Siz bu konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki İçerik

2020 AMERİKAN MÜZİK ÖDÜLLERİ'nde adaylar belli oldu: THE WEEKND ve RODDY RICCH'in başarısı dikkat çekiyor!

Sonraki İçerik

2020 BET HIP HOP ÖDÜLLERİ'nde kazananlar belli oldu!

İlgili İçerikler