Türkiye’nin ilk HIP-HOP prodüksiyon platformu VVO BEATS ve VVO: Nedir, neler yapar, nasıl hedefleri var?

VVO Beats, yaptığı ve yapmaya çalıştığı işlerle uzun süredir severek takip ettiğimiz bir platformdu. İş alanlarını ve hedeflerini tam olarak biz de bilmiyorduk. Dedik neden öğrenip, sonra da sizlere aktarmayalım? Mikrofonu VVO’nun kurucusu Rey‘e uzattık ve ondan bize VVO nedir, neler yapar, hedefleri nelerdir gibi soruları cevaplamasını istedik. Güzel bir sohbetin ardından elde ettiğimiz tatmin edici cevapları da sizlerle paylaşıyoruz.

 

Resmi olarak Aralık 2019’da kurulan VVO için henüz yeni bir oluşum diyebiliriz. Rey, VVO’yu “sisteme hizmet etmek ile sisteme karşı çıkmak arası bir yer” olarak tanımlıyor. Üniversitenin üçüncü yılında Eleştirel Düşünme Becerileri dersinde derslerine giren bir akademisyenin, “Sisteme karşı çıkmayın, sistem içerisinde bir virüs olun” tavsiyesi ile birlikte ortaya çıkıp şekillenen bir fikir aslında. “Biz genel olarak gönül verdiğimiz işleri yapıyoruz. İnsanlar bize “Siz bu musunuz?” dediği zaman aldığı cevaptan çok da bir çıkarım yapamıyor.” şeklinde devam ediyor Rey. VVO’nun en basit anlatımı ile genelde sanata, özelde müziğe gönül vermiş insanların bir araya geldiği, belli sacayakları olan, bol köşeli, biraz inatçı, biraz da “Ne oluyor lan şimdi?”li bir şirket olduğunu söylüyor.

“Türkiye’deki plak şirketleri, yayınevleri ve sanata sözde “beşik” olma misyonunu üstlendiğini zırvalayan kuruluşların artık ideallerini kaybedip birer ticarethane olduğuna ikna olduğumuz an bizim gibi aslında çok da bu dünyada yaşamayan insanların yarattığı bir sistem. Sisteme dahil olamıyorsak sistem oluruz, anlarsınız ya :)”

Kısa vadede hedefleri bir sonraki günün planına sadık kalabilmek. Uzun vadede hedefleri ise kendi kafalarında olan insanlara bu dünyada nefes alabilmeleri için bir sebep vermek. Bu kadar net aslında planları. Sanatın da bir bakıma onlar için bu işe yaradığını ifade ediyorlar. “Müzik yapıyoruz moruk işte.” olarak özetliyor Rey genel işleyişi.

VVO Beats & VVO Shop

VVO Beats, en basit anlatımla bir müzik prodüksiyon platformu. Kendilerine Türkiye’de ilk demelerinin sebebi de bir platformun bir içerik üreticisine göre fazlaca ayrışması. Türkiye’de müzik prodüksiyonu eğitimi veren birçok kurum veya içerik üreticisi olmasına rağmen, müzik marketlerin açtığı veya işlettiği yerler olduğundan dolayı o işletmeler Rey ve VVO için bir platform olarak sayılacak yerler değil.

“Bizim için  kaynağın tek bir kişi veya kurum olması değil, karşılıklı olarak bir şeyleri paylaşabiliyor olmamız bizi bir platform yapıyor.” diyor Rey.

VVO Shop‘a gelince, orası da VVO Beats’in ürünlerinin satıldığı bir beta market. Orayı henüz beta olarak adlandırıyorlar çünkü sadece VVO Beats ile sınırlı kalmayacakmış. Tedarik zincirleri zamanla oturdukça ürün yelpazelerini de genişletmeyi hedefliyorlar. Bu konu da birazdan detaylandıracağımız VVO Network‘e bağlı.

Türkiye’nin en iyileri ile çalışmanın, bir köşelerinin olmasının ve medeniyete bir yerden de olsa katkı vermenin onları mutlu olduğunu söylüyor Rey. Yine de Türkiye’de böyle işlerin oldukça geç kaldığını da ekliyor.

VVO Audio & VVO Network

İnsanlar şimdilik VVO’yu sadece VVO Beats’ten ibaret görse de iş aslında daha derin. Örneğin VVO Network isimli bir projeleri var. Şu anlık pandemi sürecinin tamamen bitmesini bekleyen bir proje. Sistemin içine virüs yerleşme fikri tam da burada devreye giriyor. Bu projenin altında “Sistemde bir adamımız yoksa biz de o adamı kendimiz yaratırız!” düşüncesi yatıyor yani sizin anlayacağınız. VVO Network, eğlence sektöründe boy gösterip, VVO’nun diğer basamaklarını finansal ve kitlesel açıdan destekleyecek bir sacayak. Şimdilik sadece bir influencer network’ü olarak tanımlıyorlar, daha fazla bilgi alamadık.

VVO Audio ise VVO’nun başlangıç noktası aslında, VVO’nun tüm sacayaklarını finansal açıdan destekleyen bir ses kayıt stüdyosu. Hedef piramitlerinin en alt tabakası.

 

VVO, bu hedef piramitine oldukça önem veriyor. Yola çıkarken belirli bir rota çizilmiş ve operasyonlar bu rotaya uygun şekilde devam ediyor. Bu piramitte, her basamak bir üsttekini finansal ve kitlesel açıdan destekliyor. Bir basamak tamamlanmadan diğerine geçilemiyor.

“Çünkü biz biliyoruz ki ne kadar yüksekten uçarsak düşüşümüz de o kadar sert olacaktı. Bu yüzden bu piramitlerin gösterdiği yoldan sapmamaya çalışıyoruz.”

Yazının finalini de direkt Rey’in sözleri ve VVO’nun LEGACY isimli drumkit’i bitirelim ve VVO oluşumuna web sitemizde yer aldıklarından dolayı teşekkür edelim!

İçerisinde Denizkan Boz, Goko!, Segah, FerzanBeats, Slong, Berkay Duman, Kadir Sezgin, Rey, Pangea Beatz, Uğur Öztürk, Nushadow, Murat Acar, Divxrse, LLL, Down., Kaan Yanartaş, Akdo ve Osmancello’nun yer aldığı Legacy drumkit’i

“Kısacası VVO kabul etmedikleri çocuklardır. Bol bol hata yapıyor, kimi zaman pes ediyor, kimi zaman ise tıpkı bir asker gibi savaş veriyorlar. Tıpkı sizler gibi. Arkalarında kodamanlar yok, çoğu öğrenci,ben de öyleyim. Takılıyoruz işte.”

Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki İçerik

NAS'tan J. COLE'a: BARACK OBAMA'nın bu yaz en sevdiği rap şarkıları!

Sonraki İçerik

HİDRA'nın yeni albümü C-137 yolda! [TRACKLIST]

İlgili İçerikler