İzlanda’nın en başarılı rapçisi Türk asıllı: ARON CAN GÜLTEKİN ile tanışın!

400 binden az nüfusu ve yalnızca 103.000 kilometre karelik yüzölçümüyle İzlanda, Avrupa’nın en seyrek nüfuslu ülkelerinden biri. Dolayısıyla normalde İzlanda’da rap müzik veya hip-hop kültürü adına çok gelişmiş işler tahmin etmezsiniz.

Ancak İzlanda’da bir isim var ki, bu ön yargıları kırıyor ve yaptığı şarkılar, çektiği müzik videolar ile İzlanda’da yalnızca rap müziğe değil, genel müzik endüstrisine yön veriyor. Basında “İzlanda’nın The Weenkd’i” şeklinde anılan bu isim başlıkta da gördüğünüz üzere Aron Can Gültekin!

Aron Can, annesi İzlandalı ve babası Türk bir müzisyen. 1999 yılında İzlanda’nın başkenti ve en büyük şehri olan Reykjavik’te dünyaya gelen Aron, gençken babasının kebap restaurantında çalıştıktan sonra küçük yaşta ilgi duymaya başladığı müzik üzerinden hayatını ilerletmeye karar verdi.

Rap ile ilk kez 7 yaşında Türkçe rap dinleyerek tanışan Aron, 10 yaşından itibaren de kendi sözlerini yazmaya başladı. Yaşı 15’e geldiğinde işleri profesyonel bir hale getiren Aron, 2 Eylül 2015’te ilk şarkısı Klink ile resmi olarak kariyerine start verdi. Yaptığı işlerle Sony’nin dikkatini çeken ve Sony Music ile sözleşme imzalayan Aron, Þekkir Stráginn ve Enginn Mórall/Grunaður şarkılarıyla yükselmeye başladı. İlk mixtape’i Þekkir Stráginn’den sonra İzlanda rap sahnesinde iyiden iyiye yükselmeye ve adından söz ettirmeye başladı. 2017 yılında Spotify’da İzlanda’nın o yıl en çok dinlenen yerel sanatçısı olmayı başardı. 2017’de İzlanda Müzik Ödülleri’nde Yılın Hip-Hop Albümü, Yılın Hip-Hop Şarkısı ve Yükselen Yıldız kategorilerinde aday gösterildi. Silfurskotta isimli şarkısıyla Yılın Hip-Hop Şarkısı ödülünü kazanmayı başardı. Ertesi yıl yeniden Yılın Hip-Hop Albümü ve Yılın Hip-Hop Şarkısı kategorilerine adaydı.

Aron Can, 2017 yılında ÍNÓTT ve 2018 yılından da İzlanda’da 1. olan albümü Trúpíter’i yayınladı. Sanatçı son olarak 2021 yılında ANDI, LÍF, HJARTA, SÁL isimli albümünü dinleyenleriyle buluşturdu.

Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki İçerik

Pop Smoke, Biggie ve Eazy-E'nin hayatını kaybettiği hastane: Cedars-Sinai Medical Center!

Sonraki İçerik

FRENCH MONTANA'nın yeni albümünün inanılmaz kadrosu: Drake, Pop Smoke ve diğerleri!

İlgili İçerikler