NETFLIX, SPOTIFY’ın hikayesini diziye dönüştürüyor

Dünyanın en büyük müzik streaming platformlarından Spotify‘ın başarı hikayesi, Netflix dizisi oluyor.

Dizi, “Untitled Spotify Drama” başlığı ile Netflix’in kütüphanesinde listelenmeye başlandı. Yapımın Türkçe açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

“Gerçek bir öyküden uyarlanan yapımda teknoloji girişimcisi Daniel Ek ve en önemli ortakları, müzik dinleme şeklimizi değiştirerek sektörde bir devrim yaratıyor.”

İsveç merkezli müzik devini anlatacak yapım, Jonas Leijonhufvud ve Sven Carlsson tarafından kaleme alınan “Spotify Untold” isimli kitaptan uyarlanacak. İkili, bu kitabı ortaya çıkarmak için onlarca röportaj gerçekleştirmiş ve daha önce anlatılmayan birçok bilgiyi toplamıştı.

2000’li yılların ortalarında korsan içerikler zirvesini yaşıyordu ve müzik endüstrisinin nereye gittiği bilinmiyordu. Spotify, tüm bu belirsizliğe son veren bir platform olmuştu demek mümkün. Dizi, genç İsveçli girişimci Daniel Ek ve dünya çapında ücretsiz ve yasal müzik sunarak tüm endüstride devrim yaratan ortağı Martin Lorentzon’un hikayesine odaklanıyor.

Bu, hepimizin müzik dinleme biçimimizi geliştirerek küçük oyuncuların statükoya meydan okumasına nasıl yardımcı olabileceğine dair bir hikaye.” diyor Netflix.

Netflix International Originals Kuzey Avrupa Direktörü Tesha Crawford ise diziyle ilgili, “Spotify’ın kuruluş hikayesi, yerel bir hikayenin nasıl küresel bir etkiye sahip olabileceğinin harika bir örneği. Bu başarı öyküsünü hayata geçirmekten gerçekten heyecan duyuyoruz ve yönetmen Per-Olav Sørensen ve Yellow Bird UK ekibiyle olan harika işbirliğimizi sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Spotify’ın hikayesinin anlatılacağı bu dizi, bir “limited series” içeriği. Netflix, son bölümüyle biteceği kesin olan, devamı gelmeyeceği baştan belli olan dizilerini bu şekilde isimlendiriyor. 6 bölümden oluşması beklenen yapımda Daniel Ek’i Edvin Endre, Martin Lorentzon’u ise Christian Hillborg canlandıracak.

Resmi açıklama yok ancak dizide Steve Jobs’un da yer alması olası zira Jobs’un, iTunes ve Apple Music ile büyük bir rekabet halinde olan Spotify’ın önünü kesmek için birtakım adımlar attığı yıllardır kulislerde konuşuluyor.

Dizinin çıkış tarihi ve ismi net olarak belli değil ancak yapımcıların planladığı yıl 2022. Sizin bu diziden beklentileriniz neler?

Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki İçerik

Yeni elmas dişleriyle POST MALONE'un artık milyon dolarlık bir gülümsemesi var

Sonraki İçerik

KENDRICK LAMAR'ın 2PAC ile gerçekleştirdiği röportaj: MORTAL MAN!

İlgili İçerikler