YENİ ÇIKANLAR (23 Ekim 2020) | Şehinşah, TY DOLLA SIGN, Baneva, Istanbul Trip ve çok daha fazlası!

23 Ekim 2020, inanılmaz bir Release Day oldu. Sayfada yeni çıkan işleri paylaşırken şarjlarımız yetmedi, 2 saat boyunca acayip yoğun bir trafik içerisindeydik.

Ama keşke her hafta böyle olsa dedirtti, özellikle yerli piyasada. Değerlendirmelere geçelim.

 

Şehinşah – 666

Şehinşah’ın yeni albümü 666’yı şimdilik çok değerlendirmiyorum. Nedenlerini de sitede yazdığım yazıda belirttim, buradan ulaşabilirsiniz.

 

Ty Dolla $ign – Featurings Ty Dolla $ign

Ty Dolla $ign’ın yeni albümü Featurings Ty Dolla $ign, özellikle düet listesiyle acayip heyecanladırmıştı beni. Albümü 2 kere dinledim, beklentimi karşıladı diyebilirim. Lirikler hep konular üzerinde dönüyordu öyle bir sıkıntı var. Genellikle aşk ile seks veya sıfırdan buralara nasıl geldik gibi konular vardı. Sound olarak çeşitlilik vardı, bu güzel. Albümün başlarında trap diyebileceğimiz bir sound hakimken, sonlara doğru Ty Dolla $ign’ın alametifarikası R&B ve gitar esintileri vardı. En sevdiğim şarkılara gelecek olursak; Kid Cudi düetli Temptations, Nicki Minaj düetli Expensive, Future ve Young Thug düetli Lift Me Up, Everywhere, daha önce single olarak çıkan Ego Death ve Musiq Soulchild, Tish Hyman ve 6LACK düetli Your Turn şarkısı.

 

Baneva – Hiçbiri

Baneva, ilk çıktığı günden beri sevdiğim bir isimdi zaten. Ama bu şarkısıyla kendisini farklı bir yere koydu bence, özellikle lirik yazımı konusunda. Bu potansiyeli olduğunu biliyor ve bekliyorduk. Bu beklentilerin boşa çıkmaması güzel oldu. Sonraki single’lar ve albüm için heyecanlandırdı doğrusu. Skaii’yı da tebrik etmek lazım, güzel bir beat çıkarmış ortaya. Sonraki single’lar ve albüm için şöyle bir beklentim de yok değil. Tamamen hızlı söylenen şarkıların yanında farklı tarzda da işler. Peşindeyim mesela biraz daha farklı bir işti. Ara ara da o çizgide şarkılar olsa tadından yenmez.

 

Istanbul Trip – AVAVAV

Yaşadıkları sallantılı olaylar sonrası Istanbul Trip, kaldığı yerden devam ediyor. AVAVAV isimli parçaları çok gaz parça ama biraz daha yorucu geldi bana açıkçası. Tamam bazı anlarda dinlerken gaza getirebilir gerçekten de ama sürekli açıp açıp da dinlenecek parça değil bence. Bir de arada çok iyi olmayan verse’ler olunca şarkının uzunluğu rahatsız edebiliyor.

 

Killa Hakan – Fight Kulüp 2 (feat. Massaka, Ceza, Summer Cem, Contra, Khontkar, Anıl Piyancı)

Bu şarkıyı yorumlamak bile istemiyorum. Sitede incelemesi var. Oradan okuyun isterseniz, buradan ulaşabilirsiniz.

 

Jack Harlow – Tyler Herro

Bu haftanın en keyifli parçalarıdan olmuş bence. Jack Harlow da her şarkısı WHAT’S POPPIN’e benzemesi sendromundan kurtulmuş sonunda. Güzel beat, eğlenceli sözler. NBA sevenler de Tyler Herro’yu iyi tanıyacaktır. O da sevdiğim bir oyuncu, çok beğendim ben şarkıyı.

 

Ahiyan – Makaradaymış

Ahiyan, son 3 şarkısında özellikle acayip bir seviyeye çıktı bana kalırsa müzikal olarak. Altyapıları (ki kendi hazırlıyor), klipleri, sözleri çok iyi işler çıkartıyor. 6 Kasım’da çıkacak olan Saklayanlardanım isimli albümünü büyük bir merakla bekliyorum.

 

Gencay Kaya & Merdiven Crew – Kurgan (feat. Sansar Salvo, Des, Sayedar, Rapozof, Narkoz, Firar)

Merdiven Crew’un geri dönüşünden sonra çok sıcak değilim ekibe. Bu şarkıyı da dinledim de yani, bu kadar isim arasından Sayedar çok iyi, Sansar eh, Rapozof eh. Gerisini beğenemedim yani. Ya çok basit verse’ler, ya Des gibi dinlemeye tahammül dahi edemediğim kısımlar vs. Maalesef bir daha açıp dinler miyim emin değilim.

 

The Kid LAROI – SO DONE

Emotional rap sevenler için kısa zaman önce güzel bir albüm yayınlayan The Kid LAROI, aynı çizgide devam ediyor. Bu teklisi de keyifli bir altyapı üzerine duygusal sözler içeren bir parça olmuş. Sesini de bir kez daha güzel kullanmış.

Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki İçerik

Günahıyla sevabıyla ŞEHİNŞAH'ın yeni albümü 666 (Albüm İncelemesi)

Sonraki İçerik

DRAKE'in birçok şarkısının prodüktörü olan NOAH SHEBIB, neden sadece DRAKE ile çalıştığını açıkladı!

İlgili İçerikler