YENİ ÇIKANLAR (11 Eylül 2020) | Motive, NBA YoungBoy, Sefo, T.I. ve çok daha fazlası!

Sanıyorum ki, bu YENİ ÇIKANLAR içeriğine başladığımız günden beri en boş Release Day gündemi ile karşınızdayız.

1’i yerli, 1’i Amerikan piyasasından olmak üzere 2 albüm varken, single’ların da öyle çok fazla olduğunu söyleyemem.

 

Motive – Makaveli

Yerli piyasada en çok öne çıkan iş bu idi, zaten tek albümdü. Motive‘nin debut albümü Makaveli‘yi büyük bir beklenti ile bekliyorduk ancak o beklentiyi karşılayamadı gibi ilk birkaç dinlemede. Albümü biraz daha sindirince göreceğiz ama şimdilik ortanın bir tık üstü gibi. Detaylı inceleme sitede bulunuyor, buradan ulaşabilirsiniz.

 

NBA YoungBoy – Top

YoungBoy Never Broke Again‘in 21 şarkılık yeni albümü Top yayınlandı. Albümde Lil Wayne ve Snoop Dogg olmak üzere sadece 2 düet bulunuyor. Geçen hafta nasıl Big Sean’a fazla düet kullandı dediysem, bu albümde de düetleri çok az buldum. 21 şarkıda 2 düet kullanınca bir yerden sonra sıktı açıkçası albüm. Çok beğendim diyemem, ortalama bir albüm diyorum.

 

Sefo – Ardından

Sefo, Neredeyim? ve Geri Gel’in ardından yeni teklisi Ardından‘ı yayınlandı. 3’ünü bir arada yazıyorum çünkü cover art’lara bakıldığı zaman bir seri halinde düşünülmüş gibi duruyor. Açıkçası Neredeyim? şarkısından iyi olsa da Geri Gel’in gerisinde kalmış bence Ardından.

Bir de şunu söylemek istiyorum. Spotify’ın Türkçe Rap listesini ne kadar önemsiyorsunuz bilmiyorum ama Amerika’da RapCaviar listesi XXL Freshmen Cypher’a sponsor olacak hale gelmişken, bizimkinin hâlâ bu halde oluşu üzüyor beni. Mesela Motive albüm çıkarmışken, Sefo’yu kapağa koymuşlar. İşlerin kalitesini tartışmıyorum burada ancak biri albüm biri sadece tekliyken bence albüm daha öndedir.

 

T.I. – Ring (feat. Young Thug)

Daha önce birkaç kez düet yapan ikili T.I. ve Young Thug‘ın yeni şarkısı Ring yayınlandı. Kapağı, altyapısı, 2 sanatçının verse’leri gayet iyi şarkı olmuş. Beğendim ben baya.

 

Trippie Redd – I Got You (feat. Busta Rhymes)

Bu birlikteliğin olacağını ilk duyduğumda çok şaşırmış ve nasıl olabileceğini kafamda oturtamamıştım. Haklıymışım sanırım oturtamamakta. Çünkü bence çok kötü bir parça olmuş. Trippie Redd ve Busta Rhymes vokal olarak hiç uyum sağlayamamış. Bu kadar farklı 2 tarz bir araya geldiğinde bazen tutuyor ancak bu sefer değil. Ayrıca altyapı da Trippie Redd için hazırlanmış haliyle, Busta Rhymes offbeat giriyor şarkıya. O da olmamış. Baya kötü ya bence sonuç olarak.

 

Aspova & Worry & Murgs & Depar – Eve Dönüyorum

Masta Jam ekibi açmış boombap altyapıyı, ne hissediyorlarsa okumuşlar. Worry‘nin nakaratta biraz fazla bağırması dışında beğendim şarkıyı. O da o kadar kötü bir detay değil ama yine de söylemek istedim. Murgs ve Depar‘ı zaten yakın takipteyim son dönemlerde. Ne çıkarsalar beğeniyorum, devam böyle!

Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki İçerik

MOTİVE'nin yeni albümü MAKAVELI yayında!

Sonraki İçerik

LIL TURK ile röportaj! Kimdir, kısa süredeki yükselişini neye bağlıyor, hedefleri neler?

İlgili İçerikler