DMX, 50 yaşında hayata gözlerini yumdu

DMX‘in ailesi, efsane rapçinin hayatını kaybettiğini resmi olarak açıkladı. DMX, birkaç gündür hastanede yaşam mücadelesi veriyordu.

Ailesinin yaptığı açıklamanın tam hali şu şekilde:

“Doğum adı Earl Simmons olan, çok sevdiğimiz DMX’in birkaç gündür ailesiyle birlikte verdiği yaşam mücadelesini 50 yaşındayken, White Plains hastanesinde kaybettiğini açıklamaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Earl, sonuna kadar savaşan bir savaşçıydı. Ailesini tüm kalbiyle sevdi ve onunla geçirdiğimiz zamanlara değer veriyoruz. Earl’ün müziği dünya çapında sayısız hayrana ilham verdi ve ikonik mirası sonsuza dek yaşayacak. Bu zor zamanda gelen tüm sevgi desteği takdir ediyoruz. Kardeşimiz, babamız, amcamız ve dünyanın DMX olarak tanıdığı adamın hayatını kaybetmesine üzülürken lütfen mahremiyetimize saygı gösterin. Detaylar kesinleştiğinde, anma töreniyle ilgili bilgileri paylaşacağız.”

New York’ta yer alan White Plains hastanesinin DMX ile ilgili taziye mesajı ise şu şekilde oldu:

“White Plains hastanesi, Bay Simmons’ın ailesine ve bu zor dönemde sarsılmaz desteklerini ifade eden arkadaşlarına ve hayranlarına en derin taziyelerini sunuyor. Earl Simmons, felaket bir kalp durması geçirdikten sonra ailesinin yanında ve huzur içinde vefat etti.”

DMX’in başarılarla dolu kariyeri, uzun yıllar boyu etkisini sürdürdü. Kendisi, ilk 5 albümünün tamamıyla Billboard 200 listesinde 1 numaraya yerleşen tek sanatçı konumunda.

Ölüm sebebi

2 Nisan 2021, saat 23.00 civarında DMX, muhtemelen aşırı dozdan kaynaklanan bir şekilde -haberler bu yönde ve ailesinden bir yalanlama gelmedi- kalp krizi geçirdi. Durumu kritik olan rapçi, New York’taki White Plains hastanesine kaldırıldı ve yaşam destek ünitesine bağlandı. Hastaneye kaldırıldığı haberini ilk veren kuruluş olan TMZ, ünlü rapçinin beynine 30 dakika boyunca oksijen gitmediği haberini de geçmişti. Akciğer ve beyin yetmezliği yaşayan DMX’in hiçbir beyin aktivitesi bulunmamaya başlamıştı. Ardından komada olduğu açıklandı. 9 Nisan’da ise akciğerleri dahil olmak üzere birçok temel organının işlevselliğini kaybettiği bildirildi. Aynı gün içerisinde hayata gözlerini yumdu.

Uzun yıllardır aleni bir şekilde uyuşturucu bağımlılığıyla boğuşan rapçi, hip-hop tarihinin en çok satan sanatçılarından biri. DMX’in ilk 3 albümünün 3’ü de, -1998’de çıkan It’s Dark and Hell Is Not; 1998’de çıkan Flesh of My Flesh, Blood of My Blood ve de 1999’da çıkan … And Then There Was X– en az 3 milyon kopya satarken “Party Up (Up In Here)” ve “Where My Dogs At” gibi hit şarkılara imza atmıştı. İlerleyen yıllarda da “Where the Hood At?” ve -özellikle Deadpool filmiyle popüler kültürün vazgeçilmez parçalarından biri haline gelen- “X Gon’ Give It To Ya'” gibi hitler de çıkardı.

X ayrıca, Swizz Beatz ve Eve gibi yıldızların yapımcılığını üstlenen ve “Ryde or Die” albüm serisini yayınlayan Ruff Ryders ekibinin bir parçası olarak da başarıya ulaştı. “Exit Wounds” ve “Romeo Must Die” gibi filmlerde rol alarak oyunculuğa da adım atmıştı.

Huzur içinde yat DMX. All dogs go to heaven.

Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki İçerik

Kanye West belgeseli geliyor: NETFLIX, yayın hakları için 30 milyon dolar ödedi!

Sonraki İçerik

YENİ ÇIKANLAR: 9 Nisan 2021 | Patron, Brockhampton, Deniz Gürzumar, Polo G ve çok daha fazlası!

İlgili İçerikler