YENİ ÇIKANLAR: 14 Mayıs 2021 | J. COLE, ŞANIŞER, NICKI MINAJ, KEZZO ve çok daha fazlası!

Uzun süredir hem yerli hem de yabancı arenada kendi adıma tatmin olduğum Release Day’lerin sayısı oldukça azdı.

J. Cole’un yeni albümü The Off-Season ve Şanışer’ın albümü Umut ile o haftalardan biri oldu 14 Mayıs. Projeleri değerlendirmeye geçelim hızlıca.

 

J. Cole – The Off-Season

J. Cole’un 2018 yılından beri beklenen, başta mixtape diye duyurulup daha sonra albüme dönen projesi The Off-Season sonunda geldi. Düet beklemediğim ve tracklist de başta açıklandığında öyle görünen albümde 21 Savage, Morray, Lil Baby ve Bas Cole’a eşlik ediyor. Proje için siteye detaylı bir inceleme gelecek hafta içi, o nedenle çok bir şey söylemiyorum şu anlık ancak ben baya sevdim albümü. Bazı şarkılarda sözleriyle inanılmaz yakaladı beni Cole. Özlemişim onu solo dinlemeyi, bunu kesinlikle söyleyebilirim.

 

Şanışer – Umut

Şanışer’in müziğini oldum olası aşırı sevemedim dürüst olmak gerekirse. Sevdiğim şarkıları var elbette diskografisinden ancak sevdiğim MC’ler arasında ilk 10’a koymam mesela büyük ihtimalle. Umut albümünü tabii ki dinledim ve eksikleri olsa dahi özellikle böyle bir dönemde sergilediği protest duruşuyla saygımı kazandı proje. Umut’u da ayrıca inceleyeceğim için pek detayına girmeyeceğim şu anlık ancak genel anlamda ortalama üstü diyebilirim kesinlikle albüme.

 

Nicki Minaj – Beam Me Up Scotty

Nicki Minaj, 2009’da yayınladığı Beam Me Up Scotty isimli mixtape’ini 3 yeni şarkı ile dijital müzik platformlarına taşıdı. Projenin yeni şarkılarından biri de Young Money Records ekibi Drake ve Lil Wayne’i Nicki ile buluşturan Seeing Green şarkısıydı. Proje için söyleyebileceğim çok şey yok aslında. Nicki genel anlamda sevdiğim bir rapçi. Drake ve Lil Wayne ile de güzel bir uyumları var. Mixtape’in tamamını dinlemeyecekler için en azından ilk parçayı tavsiye ederim.

 

Kezzo – MACH7NE, Pt. 2

Kezzo, bölüm bölüm yayınladığı MACH7NE projesinin 2. kısmını dinleyenleri ile paylaştı. Defkhan, Köst, Fuat Ergin, Dipnot ve Decoy’un Kezzo’ya eşlik ettiği kısımda benim favorim çıkış parçası Defkhan düetli Olduramadım oldu. Kezzo’nun müziğini fazla karamsar buluyorum normalde ve sevemiyorum pek ama böyle yapacaksa işler değişir. Defkhan’ın da akıcı flow’u böyle bir atmosferde farklılık yaratmış ve son dönemdeki aynılığını üzerinden atmasını sağlamış bence. Bu hafta yerli piyasada en beğendiğim işlerden biri oldu bu şarkı, klibiyle de birlikte.

 

Internet Money – His & Hers (feat. Don Toliver, Lil Uzi Vert & Gunna)

Internet Money şirketinin kurucusu Taz Taylor ve ekibi doğru isimleri, doğru şarkılarda buluşturmaya devam ediyor. Yeni yayınladıkları şarkıda Don Toliver, Lil Uzi Vert ve Gunna gibi sesleri daha ince olarak tanımlanabilecek 3 ismi beati, atmosferi ve kapak tasarımıyla tamamen pozitif havalar içeren bir şarkı ile benim içimi ısıttılar. Özellikle Uzi’nin kısmını çok beğendim ben.

 

Maestro – Mike Tyson (feat. Heja)

Berkay Duman’ın prodüktör koltuğunda oturduğu ve Heja’nın da Maestro’ya eşlik ettiği Mike Tyson şarkısı aslında son 1 senedeki performanslarıyla değerlendirdiğim zaman kağıt üzerinde büyük ihtimalle beğeneceğim bir şarkı gibi görünüyordu. Ancak işler hiç de öyle gelişmedi. Beat bence Berkay Duman’ın son dönemdeki en zayıf işlerinden olmuş. Maestro ve Heja’nın performansları da bir o kadar düşüktü. Şarkıda kullanılan mix-mastering ile efektler de benim hoşuma gitmeyince bu haftanın beğenmediğim şarkıları arasında yer aldı Mike Tyson. Heja’nın Çağrı Sinci ile yaptıkları şarkıdaki kısmına bakınca dahi fark bariz belli oluyor.

 

Çağrı Sinci – Ağır Taşlar (feat. Heja)

Heja’nın nakaratları çok başarılı değil mi? Bana bir zamanların Ayaz Kaplı’sını hatırlıyor. Çok daha aktif olduğu dönemde Ayaz Kaplı girdiği her nakaratın altından başarıyla kalkıyordu. Heja da benzer bir yerde benim için. Çağrı Sinci’ye böyle bir nakarat verirseniz onun da şovunu yapmaması için hiçbir sebep yok. Altyapıyı ortalama bulsam da sorun değil. Şarkının çok başarısız kapak tasarımı dışında bir sıkıntısı yok bana kalırsa.

 

Migos – Straightenin

Migos’un Culture III öncesi geri dönüşünü başlattığı şarkı Straightenin, görebildiğim kadarıyla Amerika’daki dinleyiciler tarafından genellikle beğenilmiş. Ben de beklentiyle açtım aslında epey. Ancak çok öyle beğenip de Culture III için heyecanlandığım bir senaryo yoktu şarkıyı bitirdiğim noktada. 3-4 kere dinledikten sonra tekrar döner miyim? Sanmam.

 

Fredd – Tuval ve Şövale

Fredd’in EB prodüksiyonlu şarkısı Tuval ve Şövale, bu haftanın yerli piyasaki en beğendiğim şarkısıydı. Kapak tasarımı, 3-4 kere değişen altyapısı, Fredd’in bu değişimlere uyum sağlarken anlattıkları… Gerçekten çok iyi şarkıydı. Fredd zaten yeni yükselen isimler arasında farklı bir yer benim gözümde ancak bu şarkıda kendisini dahi aşmış diye düşünüyorum. EB’yi de tebrik etmek istiyorum, çok iyi bir altyapı çıkarmış o da ortaya.

 

Murda – Geri Ver

Murda, MOB’den ayrıldığından beri bir şeyler deniyor ancak tam bir maya tutmuyor gibi geliyor bana. Yeni şarkısı Geri Ver mesela. GNG’deki partneri UZI’ye benzetecek olursak Umrumda Değil şarkısını andırıyor bence, yani vibe olarak. Ancak vokalinde kullandığı efektler nedeniyle tam giremedim şarkıya bilemiyorum. Yine de haftanın şans verilmesi gereken işlerden diyebilirim.

 

Batuflex & UZI & Lvbel C5 & Critical – AMCAS RMX

Daha önce YouTube’da Batuflex & Lvbel C5 olarak yayınlanan şarkı, UZI ve Critical’ın da eklenmesiyle bir remix haline getirilip Spotify’a eklenmiş. Şarkıya bakış açım tam olarak şu: YouTube’da belli bir hype’a ulaşan şarkı, UZI’nın son dönemdeki yüksek ivmesi ve Critical’ın agresif vokaliyle desteklenip iyi bir stream getirmesi hedefiyle Spotify’a yüklenmiş. YouTube’daki halinde en azından bir uyum varken bu versiyonda birbirinden bağımsız verse’ler dinliyoruz bana kalırsa.

 

Forsa – Beni Boğ

Forsa’nın yeni işi Beni Boğ; kapak tasarımı, Kaan Yanartaş’ın başarılı altyapısı ve Forsa’nın okuyuş stiliyle tam anlamıyla hisleri birebir dinleyiciye geçiren bir şarkı olmuş. Yalnızca yaratılan atmosfer olarak değerlendirirsem son zamanlarda en beğendiğim yerli işlerden oldu gerçekten.

Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki İçerik

Rap sanatçılarının en büyük düşmanlarından biri: Konfor!

Sonraki İçerik

Drake, yeni albümü CERTIFIED LOVER BOY'un yaz bitmeden geleceğini söyledi

İlgili İçerikler