Drake ve Kanye West’in adına konser vereceği LARRY HOOVER kimdir?

Kanye West, 3 veya 4 yıldır ara ara Larry Hoover‘ın hapisten çıkmasını isteyip içerde olmasının haksızlık ve ABD adaletine yakışmadığı gibi ifadelerde bulunuyor.

Şimdiyse bu konudaki en büyük adımını atıyor ve 9 Aralık’ta Drake ile beraber Hoover’ın dışarı çıkması adına konser düzenliyor. Peki kim bu Larry Hoover? Kanye ile nasıl bir ilişkileri var? Kanye neden onun dışarı çıkması için bu kadar uğraşıyor? Bu soruların hepsine beraber cevap arayalım.

30 Kasım 1950’de Mississippi’de doğan Larry Hoover, genç yaşlarından itibaren çete faaliyetlerinin içinde yer aldı ve Supreme Gangsters isimli çetesini Chicago’da kurdu. Daha sonra benzer görüşlere sahip olduğu Devil Disciples çetesinin lideri David Barksdale ile yolları kesişti. İkili, bu çeteyi birleştirip 1969 yılında Black Gangster Disciples isimli çeteyi oluşturdu. Hoover, henüz 19 yaşında oldukça fazla üyenin olduğu bir çetenin liderlerinden biriydi.

Yine de bu büyük güç Hoover açısından çok da uzun sürmeyecekti. 4 yıl sonra, 1973’te Chicago’nun Englewood mahallesinde William Young isimli uyuşturucu satıcısı öldürülmüş ve cinayeti Larry Hoover üstlenmişti. Cinayetten 3 hafta sonra çetesinden bir kişiyle beraber tutuklanan Larry Hoover, 150 yıldan 200 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.

Hoover’ın 1973’te hapse girişinin ardından federaller çetesini ve faaliyetlerini takip etmeye devam etti. Hoover, 1995 yılında “uyuşturucu komplosu, gasp ve suç girişiminde bulunmaya devam etmek” gibi iddialardan yargılanmaya başlandı. 2 yıl süren dava sonucu Hoover, tüm iddialardan suçlu bulundu ve hali hazırda bulunan cezasının üstüne müebbet de eklendi.

Kanye West ile alakası

Kanye West ve Hoover ailesi.

Bilmeyenler için Kanye West’in Chicago doğumlu olduğunu belirteyim. Görünürde bundan fazlası yok gibi görünüyor. Kanye West, bir röportajında “Bütün zencilerim Gangster Disciples çetesinden.” gibi bir şey demişti. Kanye West, ilk olarak yayınlamadığı Yandhi albümünde Larry Hoover’dan bahsetmişti. Kayıtta eşi Kim Kardashian’dan yardım istiyor ve onun Trump ile görüşerek Larry’yi dışarı çıkarabileceğini söylüyordu. Trump’ın başkanlığında af alan bazı isimlerin arkasında Kim Kardashian olduğu biliniyor zaten. Kanye, Donald Trump ile arasının iyi olduğu zamanlarda kendisi de bu konuyu Trump’a açtığını belirtmişti.

Bunların dışında Kanye West, bu yıl çıkardığı albümü Donda’da Jesus Lord ve Jesus Lord Pt. 2’de Larry Hoover’ın oğlunu ağırlamış ve onun ağzından “ABD adalet sisteminin Hoover’ın ailesi üzerindeki etkisi” mesajını dinleyenlere iletmişti.

Kanye’nin Larry Hoover için yaptığı en büyük hamle ise Chicago’da onun dışarı çıkarılması için vereceği konser olacak. 9 Aralık’ta yapılacak konser öncesi bir süredir arasının bozuk olduğu Drake ile de bir araya gelmiş ve onu da konsere çıkması için ikna etmişti.

Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki İçerik

ŞAM'ın ilk stüdyo albümü P.İ.Ç nasıl olmuş? (Albüm İncelemesi)

Sonraki İçerik

VIRGIL ABLOH kimdir?

İlgili İçerikler