COMPLEX UK, “HUYU SUYU” isimli şarkısının klibini yayınlayan EMİR TAHA’ya yer verdi!

Dünyaca ünlü internet sitesi Complex‘in Birleşik Krallık sayfası, Türk R&B sanatçısı Emir Taha‘ya yer verdi!

Emir Taha, İngilizce ağırlıklı R&B şarkılar üretiyor. İngilizce ağırlıklı diyorum çünkü şarkılarında Türkçe bölümler de var. Bu, globale açılmak isteyen biri için mantıklı bir strateji. Emir Taha, birkaç single’ın ardından debut EP’si “Hoppa pt. 1”i 2020’nin başlarında yayınlamıştı. 6 parçadan oluşan EP, no name bir isme göre iyi rakamlara ulaşmıştı. En çok dinlenen şarkısı “Huyu Suyu”nun Spotify’da 5, YouTube’da 4 milyona yakın dinlenmesi var.

Severek dinlediğim Hoppa pt. 1 için bir klip bekliyordum ben de Emir Taha’dan. Özellikle de Huyu Suyu parçasına. İşte o klip 2 Kasım’da geldi ve Complex UK de sitesinde Emir Taha’ya yer verdi.

Londra çekilen klibin yönetmeni Olivia Rose, Complex UK’e müzik videonun hikayesini de anlatmış. Rose, videoyu “maskülen ve feminenin bir araya gelmesi” olarak tanımlıyor.

“Emir’in sözlerinden olduğu kadar, Türk kültüründen de ilham alıp klibi küvet ve nehir dahil olmak üzere suda çektik. Emir de burada Türk gelin kıyafetinden bir parça olan duvak ile karşılaşıyor. Tabii bu duvak aslında bir serabı temsil ediyor. Video, iki kişinin bir araya geldiğini düşündüğünüz ama tam olarak başaramadığı o elektrik anına odaklanıyor, serabın ortadan kaybolduğu ve Emir’in bir kez daha banyoda yalnız olduğunu fark ettiği an.”

Emir Taha ise “huyu huyuma, suyu suyuma denk” öbeğini “Birlikte iyi geçinmek, aynı eğilimde olmak anlamına gelir.” şeklinde açıklıyor ve şu şekilde devam ediyor: “Tam olarak anlamı ise ‘onun yolları benim yollarımla, onun suyu benim suyumla eşleşiyor’ şeklinde. Bu kimya, klipte mükemmel şekilde işlendi. Video; aynı enerjiyi paylaşan, halüsinasyonlarla birbirine geçen iki kişi hakkında. Bu benim ilk müzik videom, bir sanatçının görsel dünyasını tanımlama anı diyebiliriz. Olivia Rose gibi zevkine hayran olduğum biriyle çalışma şansı bulabildiğim için çok şanslıyım.”

Emir Taha’yı ilk kez duyduysanız mutlaka şans vermenizi tavsiye ederiz Rapertuar ekibi olarak. Kendisi tamamen Batı’nın etkisinde kalmış bir sanatçı değil. Şarkılarında Türk ve Doğu müziğinin esintilerini rahatlıkla hissedebilirsiniz. Klibinde de bunu yansıtmak için uğraşmış. Dillerin yanı sıra kültürleri de harmanlaması, belki de onu diğerlerinden ayıran etmenlerin başında geliyor.

Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki İçerik

CEZA hakkındaki bu 13 bilgiyi MUHTEMELEN ilk kez duyacaksınız!

Sonraki İçerik

KANYE WEST'in ABD Başkanlık Seçimleri serüveni nasıl gitti?

İlgili İçerikler