YENİ ÇIKANLAR (28 Ağustos 2020) | MURDA, EZHEL, INTERNET MONEY, EPİDEMİK ve çok daha fazlası!

Son zamanların en boş Release Day‘lerinden biriydi hem yerli hem de Amerika piyasası için. Yerli piyasada en çok öne çıkan işler Murda ve Ezhel‘in ortak albümü ile Epidemik‘in düzenlediği cypher’ın 2. bölümü idi.

Amerika piyasasında ise Internet Money şirketinin 17 şarkıdan oluşan toplama albümü en öne çıkan projeydi.

 

Murda & Ezhel – Made In Turkey

Murda ve Ezhel‘in 5 yeni, 4 eski şarkının bir araya gelmesiyle oluşan ortak albümü Made In Turkey, dün gece yayınlandı. Albüme 10 üzerinden 6 verdik biz ekip olarak. Detaylı incelememiz için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Internet Money – B4 The Storm

Internet Money‘in albümünü tek bir proje olarak değerlendirmek gerçekten zor. Farklı farklı tarzları olan birçok isim var. Favori şarkılarımı söylemem gerekirse; giriş parçası Message, Really Redd, Familiar, Thrusting, Blastoff ve Lemonade. Albümün yıldızları ise bence Trippie Redd, adını ilk kez duyduğum TyFontaine ve biraz da TheHxliday olmuş bence.

 

Epidemik – Epidemik Freshman Cypher (feat. Crony, Smoky, Aristokares, Vasi, Evre)

Öncelikle 2. bölümün ilkine göre genel olarak daha üstte olduğunu belirtmem lazım. Elindeki teyp ile boombap’e geçip güzel bir verse okuyan Smoky ile Türkiye’de hiç görüp duymadığım farklı bir tarza sahip Vasi‘ye bayıldım. Aristokares klasik trap ile başlayıp trap metal denilen tarza kayıyor ve yükseltiyor şarkının enerjisini. Ülkemizde fazla örneği olmadığı için onu da tuttum diyebilirim. Crony ve Evre ise bence bu 3 ismin gerisinde kalmış.

 

Cordae – Gifted (feat. Roddy Ricch)

Release Day saatlerinden farklı bir saatte yayınlansa da bu şarkıyı özellikle almak istedim. Cordae sevdiğim sanatçılardan ve YBN ekibinden ayrıldıktan sonraki ilk şarkısı da önemliydi bence. Bu senenin bence net şekilde en çok yükselen rap sanatçısı Roddy Ricch‘i de yanına alan Cordae, tertemiz bir iş çıkarmış bence. Roddy’nin verse’ü bulunmuyor şarkıda ve zaten toplamda 1 verse var. Enteresan bir matematiği var şarkının ama güzel anlamda. Bu haftanın tavsiye ettiğim işlerinden kesinlikle.

 

Saian – Ay Şarkısı

Dün gecenin en keyifli işlerindendi kesinlikle. Klibiyle birlikte dinlenmesi lazım bence, tebessüm ettiriyor şarkı. Saian, eşine yazdığı şarkıda çok keyifli bir altyapı ve çok keyifli sözler kullanmış. Başarılı bir iş.

 

Octavian & Gunna & SAINt JHN – Famous

Octavian son dönemde harika işler yapıyor. Kapak tasarımları, altyapılar, düet tercihleri her konuda titiz çalışıyor çok belli. Kısa bir süre önce içerisinde Future‘ın da bulunduğu 2 şarkılık Rari (Chapter 1) isimli projesini dinleyenler ile buluşturan Octavian, bu sefer de Gunna ve SAINt JHN‘u yanına alıp tertemiz bir şarkı çıkarmış ortaya.

Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki İçerik

EZHEL & MURDA - MADE IN TURKEY (Albüm İncelemesi)

Sonraki İçerik

LIL WAYNE'in NO CEILINGS MIXTAPE'i 11 yıl sonra SPOTIFY'da ancak hem eksik hem de farklı!

İlgili İçerikler